Hokejové zápasy 17. ZDH 2011 by nemali byť na popradskom štadióne

12.01.2011 Poprad

Poprad 12. januára (TASR) – Podľa informácií uverejnených na internetovej stránke Slovenského deaflympijskeho výboru (SDV) by sa hokejové zápasy nadchádzajúcich 17. zimných deaflympijských hier (ZDH) mali konať na ...
Primátor Popradu Anton Danko však o ničom takom nevie, a to aj napriek tomu, že na stránke sa už nachádza aj podrobný rozpis zápasov a plán tréningov.
„Neviem o tom nič a veľmi ma to prekvapilo, aj reakcia pána Becka (konateľ Prvej popradskej developerskej s.r.o) aj pána Rudu (prezident SDV), pretože ja súhlasím s tým, aby sa hrala hokejová súťaž na našom štadióne, ale za predpokladu, že nám Slovenský deaflympijský výbor vyplatí 4,5 milióna eur, na ktorých sme sa dohodli pred dvoma rokmi, “ povedal pre TASR Danko.
Peniaze na účet mesta doposiaľ neprišli, preto nevidí dôvod, prečo by sa hokejové zápasy ZDH 2011 mali konať v Poprade. „My sme štadión rekonštruovali predovšetkým kvôli deaflympiáde, mali nám byť vyplatené peniaze za jeho rekonštrukciu, nestalo sa tak, museli sme si to financovať sami, “ objasnil primátor. Podobne kvôli ZDH sa začalo s rekonštrukciou zimného štadióna aj v Kežmarku, ten dnes však stánok, kde by sa mal hrať hokej, ani zďaleka nepripomína.
S prezidentom SDV Jaromírom Rudom Danko telefonoval naposledy pred dvoma týždňami, kde mu svoje podmienky objasnil. Doteraz sa však nič zo strany SDV neudialo. Popradský primátor nepredpokladá, že sa so SDV na organizácii hokejových zápasov v rámci 17. ZDH 2001 dohodnú. „Ja nedôverujem ani pánovi Beckovi ani pánovi Rudovi, “ uzavrel Danko. ZDH 2011 by sa vo Vysokých Tatrách a blízkych mestách mali začať 18. februára. Organizáciu hier však sprevádza viacero nejasností. Jednou z nich je aj možnosť, že sa curlingová súťaž uskutoční v Liptovskom Mikuláši miesto Levoče. Otvárací ceremoniál hier by sa mal konať na Štrbskom Plese, o čom však zas nebol informovaný starosta obce Michal Sýkora. Okrem toho sa 17. ZDH 2011 spájajú aj so spreneverou 48 miliónov eur. Kauzu v súčasnosti rieši banskobystrický súd.
 

Vyberte región